Prentenboeken

Martin Waddel

Ga je mee, Kleine Beer

9789047710349

‘Ik dacht dat ik iets hoorde’, zei Kleine Beer.
‘Wat hoorde je dan?’ vroeg Grote Beer.
‘Slof, slof, slof’, zei Kleine Beer.Het is vast een Sloffer!’
In Ga je mee, Kleine Beer? hoort Kleine Beer tijdens een boswandeling allerlei rare geluiden. Gelukkig is Grote Beer er om hem gerust te stellen.

Tjibbe Veldkamp

De fantastische vliegwedstrijd

9789045124063  € 17.99

Welkom bij de Vliegwedstrijd voor Vogels! Tien teams gaan van start. Maar tijdens de race komen de deelnemers één voor één in de problemen. Team Flamingo komt niet van de grond, Team Havik verlaat het toestel met de schietstoelen en Team Struisvogel-Pinguïn stort neer! Wat is hier aan de hand? En waarom komt Team Kip als enige níét in de problemen?

Een fantastisch, groot prentenboek boordevol komische details, waarin de kijker het ware verhaal van de race zelf mag ontdekken…

Dorien Brouwers

De bijzondere duif

9789047711988  € 14.95

Op een dag landt er een duif in een dierentuin. Hij besluit een tochtje te maken langs alle exotische en uitzonderlijke vogels…
Daar realiseert hij zich dat hij iets heeft wat die andere vogels niet hebben. Iets wat hem nog bijzonderder maakt!

Philip Ardagh

Konijntjes in de bus

9789048318247  € 13.50

Konijntjes in de bus!
Konijntjes in de bus!
Tjonge, wat een beestenboel.
Al die konijntjes in de bus!

Patricia Hagarty

Bedtijd

9789048318353  € 13.50

Als de zon ondergaat op de hoge berg, gaan de dieren naar bed.
Dit mooi geïllustreerde prentenboek met kijkgaatjes en een rijmende tekst is ideaal om voor te lezen voor het slapengaan.

Becky Davies

Laat Eend met rust

9789048318414  € 13.50

Geen gekwaak meer! Geen gesnater meer!
En geen GESPETTER meer!
Eend is op zoek naar een rustige, stille vijver. Hij wil ALLEEN zijn. En daar heeft hij alles voor over.
Wat zou hij doen als hij de ideale vijver vindt… maar daar al iemand woont?

Alison Ritchie

Mijn opa  en ik

9789048317295  € 13.50

Kleine Beer heeft een geweldige opa! Hij bouwt hutten, maakt kampvuren en geeft de beste berenknuffels. En wat er ook gebeurt,
hij is er altijd voor Kleine Beer. Een vrolijk verhaal over opa’s en kleinkinderen, van de makers van de bestseller Mijn oma en ik.

Alison Ritchie

Mijn oma  en ik

9789048315963  € 13.50

Mijn oma en ik
gaan op avontuur.
We trekken eropuit
in de mooie natuur!
Kleine Beer vindt het geweldig om samen met oma op avontuur te gaan. Ze klimmen in bomen, springen in plassen en vangen vissen voor het avondeten. Kon deze dag maar eeuwig duren!

Gemma Merino

De krokodil die niet van water hield

Een verrassend vreemde krokodil…

Kleine krokodil is niet zoals zijn broertjes en zusjes. Terwijl zij spartelen, sproeien en sproetsen, blijft hij liever aan de kant. Hij houdt niet van water.
Maar hij wil niet onderdoen voor zijn broers en zussen, dus besluit hij het nog één keer te proberen. Hij neemt een grote duik en… komt erachter dat hij helemaal geen krokodil is. Maar een DRAAK!

Zoals het een goed prentenboek betaamt, zit er voor de scherpe waarnemer aan het eind nog een mooie grap verborgen die een heel nieuw verhaal in zich draagt.

Anne Taube

Oh nee, de hele dierentuin moet naar de wc!

9789048318230  € 10.00

Ringstaartmaki Koen moet plassen! Maar de wc is al bezet. Al snel staat de hele dierentuin in de rij, want ook de olifant, de pinguïn en de aapjes moeten naar de wc. Daar komt Hugo de Slang aan gekronkeld – hij dringt zomaar voor. Hé, dat mag niet! Eindelijk gaat de deur van de wc open… Wie zat er toch al die tijd op?

Sam Boughton

Hallo, mevrouw Olifant

9789048318131  € 12.50

Zeg maar “hallo’ tegen je favoriete dieren op de savanne in dit vrolijke flapjesboek.

Sam Boughton

Hallo, meneer Dinosaurus

9789048318124  € 12.50

Zeg maar “hallo’ tegen een wereld vol vriendelijke dinosaurussen in dit vrolijke flapjesboek.

Richard Jones

Remi, het eenzame hondje

9789048318223  €13.50

In de stad is het heel druk,
in de stad is veel lawaai.
De stad is heel groot,
als je heel klein bent.
Een lief, ontroerend verhaal over een plek vinden waar je thuishoort.

Barry Timms

Het spijt me

9789048318391  € 13.50

Eddie en Oeloe zijn de beste vriendjes – totdat ze op een dag VRESELIJKE RUZIE krijgen!
Welk vriendje zegt als eerste ‘het spijt me’? En kunnen ze daarna weer vriendjes zijn?
Een perfect verhaal om jonge kinderen te leren hoe belangrijk het is om oprecht sorry te zeggen.

Britta Teckentrup

Zee – de magische onderwaterwereld

9789048317875  € 13.50

Ontdek de betoverende wereld van de zee.

Allerlei kleurrijke dieren worden tot leven gebracht door de bekroonde illustrator Britta Teckentrup in dit prachtige prentenboek met kijkgaatjes.

Martin Waddel

Welterusten kleine beer

9789047707646

Als Kleine Beer in bed ligt, wil Grote Beer rustig zijn boek lezen. Maar Kleine Beer kan niet in slaap komen, hij is bang voor het donker. Een klein lantaarntje, dan een grotere en ten slotte de grootste die er te vinden is, moeten hulp bieden, maar Kleine Beer kan nog steeds niet slapen; buiten is het nog donker! Dan bedenkt Grote Beer een andere oplossing. Grote, zachtgetinte tekeningen vertellen het verhaal. Telkens als er een lantaarn wordt aangestoken, komen er meer details tevoorschijn. Het boek dat Grote Beer leest, weerspiegelt in het klein, wat op de grote illustratie te zien is, een leuk grapje van de illustratrice. Het thema is herkenbaar voor veel kinderen. Het is de verdienste van dit boek dat er geen griezeligheden aan te pas komen. Donker is gewoon donker en daartegen helpen licht en de vertrouwde aanwezigheid van een volwassene. Een heerlijk boek om vlak voor het slapengaan uit voor te lezen; van tekst en tekeningen gaat rust uit

Joyce Dunbarr

Moppereend

Prentenboek van het jaar 2020

9789047710646  € 14.95

Een mopperboek om vrolijk van te worden!
Eend is mopperig. Haar vijver is opgedroogd en er is niemand die met haar wil spelen. Tenminste… dat vindt zij. Want ze wil niet gaten graven met hond. Niet met Varken in de modderpoel. Niet kraaien met Haan. Niet soezen met Schildpad. Niet een lekker hapje eten met Geit. Dus… NIEMAND wil met haar spelen. En dan wordt ze ook nog achtervolgd door een grijs wolkje dat boven haar hoofd steeds donkerder en groter wordt.
Wat voor een wolk was dit?
Was het een SOMBERwolk?
Was het een TREURwolk?
Of zou het… was het…
een MOPPEREENDwolk?
Zou hij altijd de zon verduisteren?
Kon hij BARSTEN?
En met het barsten van de wolk komt alles goed in dit verhaal, waarbij je ongetwijfeld in de lach schiet. (Of het wordt ook tijd voor een wolkbreuk boven je hoofd!)

Joyce Dunbarr

Moppereend met knuffel

Prentenboek van het jaar 2020

9789047711964  € 17.99

Een mopperboek om vrolijk van te worden!
Eend is mopperig. Haar vijver is opgedroogd en er is niemand die met haar wil spelen. Tenminste… dat vindt zij. Want ze wil niet gaten graven met hond. Niet met Varken in de modderpoel. Niet kraaien met Haan. Niet soezen met Schildpad. Niet een lekker hapje eten met Geit. Dus… NIEMAND wil met haar spelen. En dan wordt ze ook nog achtervolgd door een grijs wolkje dat boven haar hoofd steeds donkerder en groter wordt.
Wat voor een wolk was dit?
Was het een SOMBERwolk?
Was het een TREURwolk?
Of zou het… was het…
een MOPPEREENDwolk?
Zou hij altijd de zon verduisteren?
Kon hij BARSTEN?
En met het barsten van de wolk komt alles goed in dit verhaal, waarbij je ongetwijfeld in de lach schiet. (Of het wordt ook tijd voor een wolkbreuk boven je hoofd!)

Hanneke de Jager

Mama’s borst is ziek

9789079875344  € 18.90

Bijzonder voorlichtingsprentenboek over borstkanker, speciaal voor jonge kinderen geschreven. Op positieve en begrijpelijke wijze wordt uitleg gegeven over mama’s ziekte. De lay-out is kunstzinnig, aantrekkelijk en zeer beeldend door de vrolijke collages, waarin de auteur tekenen en schilderen combineert met geknipte afbeeldingen van kleurige stoffen en breiwerk, draadjes wol en gescheurde letters. Het resultaat is een uniek beeldverhaal met een vrolijke uitstraling en veelzeggende details, zoals ziekenhuisramen van pillenstrips, verband met pleisters als weg en wielen van rolletjes leukoplast. De tekst is geschreven vanuit het perspectief van het jonge kind en staat speels in de paginavullende collages met duidelijke quasihandschriftletters die variëren in grootte en kleur. Het verloop van mama’s ziekte – ziekenhuisopname, operatie, chemotherapie, haaruitval en borstimplantaat – wordt helder beschreven met oog voor de gevoelens van het kind. Dit prachtige, verzorgde boek is een steun voor ouders met jonge kinderen en goed te gebruiken in peuter- en kleuterklassen. Vanaf ca. 3 t/m 6 jaar.

Beth Ferry

Tien regels als je jarig bent

9789026150456  € 14.50

Tien regels als je jarig bent is een humoristisch prentenboek over de állerleukste dag van het jaar.
Bij verjaardagen gaat het erom te vieren dat jij er bent. Beth Ferry heeft handige (en vooral grappige!) regels opgesteld om dit goed aan te pakken. De illustraties van Tom Lichtenheld maken alleen al het bekijken van dit prentenboek tot een heus feest.
Je hoeveelste verjaardag het ook is: birthdays rule!

Petr Horáček

Kleine muis is niet bang

9789047709800

Ga op stap in het bos met dappere Kleine Muis.
Kleine Muis heeft zin om op ontdekkingsreis te gaan, in het bos welteverstaan.

‘Ga niet het bos in!’ zei Konijn. ‘Het is daar eng en er zitten allerlei grote gevaarlijke beesten.’
‘Ik ben niet bang,’ zei Kleine Muis. ‘Zelfs niet voor grote gevaarlijke beesten. Ik mag dan wel klein zijn, maar ik ben nergens bang voor!’

En dat blijkt, want hoe woest de dieren ook zijn, Kleine Muis laat zich niet afschrikken. Geen wolf, geen beer, geen eland kan haar bang maken. Tot ze bij een schattig huisje in het bos komt… daar bevindt zich iets wat Kleine Muis niet had verwacht.

‘HÉÉÉLP!’

Kleine Muis zocht een huis, at de maan en zag een rode knikker – en nu is ze niet bang. Of toch? In zijn stevige schilderingen neemt Petr Horáček

Rocio Bonilla

De boekenberg

9789051167184   € 15.95

Lucas wist het zeker. Hij was geboren om te vliegen. Hij keek naar de vliegtuigen in de lucht, probeerde allerlei soorten vleugels te maken en vroeg zelfs aan de Kerstman of hij hem niet kon laten vliegen! Maar niets werkte…
Tot zijn moeder hem op een dag uitlegde dat er ook andere manieren zijn om z’n droom waar te maken. Ze gaf hem een boek en vanaf dat moment begon Lucas te vliegen, zonder dat hij het doorhad…

Charlotte Demantons

De gele ballon

9789047704812  € 14.95

Dit schitterende prentenboek van Charlotte Dematons heeft geen tekst en een verhaal lijkt te ontbreken. Maar de goede kijker ontdekt al snel dat de verschillende platen van de stad, de woestijn, het oerwoud en de zee iets met elkaar te maken hebben. Telkens opnieuw duikt er een blauw autootje op, een fakir op een vliegend tapijtje, een boef in gevangenistenue, en een gele ballon. Jong en oud zal met plezier op zoek gaan naar deze terugkerende elementen en zo zelf het verhaal reconstrueren.
In De gele ballon toont Charlotte Dematons zich niet alleen een meesteres in het scheppen van sfeer ‘ zij heeft in dit boek ook talloze kleine grapjes verwerkt. Niels Holgersson, de Baron von Münchhausen, Pippi Langkous, Toetanchamon, de kerstman, Repelsteeltje en vele andere bekende figuren uit de (kinder)literatuur wandelen vrolijk over de pagina’s en maken dit prentenboek een feest van herkenning. Om eindeloos te bekijken!

Jane Ormes

Groot en klein

9789021679785  € 8.99

Op speelse illustraties met dieren worden de tegenstellingen in beeld gebracht: binnen in het kippenhok zitten kuikentjes en buiten loopt de kip. Boven in de boom zitten veel vogels, maar beneden op de grond zit er maar een. In het doorkijkje ligt een klokhuis. Wat zou er op de volgende bladzijde te zien zijn?

Jane Ormes

Kleuren

9789021679792  € 8.99

Een eerste boek over kleuren van stevig karton met uitgestanste doorkijkjes.

Ontdek de kleuren: waar horen ze bij? Het varken is roze, de regenworm ook. Maar de kikker is groen en de zwaan wit… Dit boek nodigt jonge kinderen uit tot het benoemen van de kleuren die ze zien, in het boek én daarbuiten.

Max Velthuijs

Kikker dikke vriendjesboek

9789025877576  € 17.99

Driedubbeldikke omnibus met 3 verhalen over Kikker en zijn vriendjes.

Kikker en zijn vriendjes spelen verstoppertje. Maar iedereen verstopt zich zo goed dat Kikker niemand kan vinden. Hij verdwaalt in het bos. Wat nu? Hoe komt hij weer thuis?

Kikker wordt boos omdat zijn tekening niet lukt. Zijn vrienden troosten hem. Dat heeft iedereen weleens! En trouwens, zo slecht is de tekening toch niet?

Op een ochtend is Kikker zijn stem kwijt. De vriendjes verzorgen hem en houden om hem te steunen ook een stille dag. Zal het morgen weer over zijn?

Deze driedubbeldikke omnibus bevat: Kikker speelt verstoppertje / Kikker is boos / Kikker kan niet praten.

Yasmeen Ismail

Blij

9789047710936  € 14.95

Een boek waar je blij van wordt!
Wat rolt daar voorbij?
Een bal voor mij!
Ik ben zo blij!
Vrolijk stuitert een jong katje met zijn speeltje door het huis. Totdat…
BANG BOING DING DOING
KLAPPER-DE-KLAP KLAP. Au.
BANG BOING DING DOING
KLAPPER-DE-KLAP KLAP. Au.
O, o! Wie kan dit weer goedmaken?

Timothy Knapman

Harrie heeft haast

9789047711056  € 14.95

Harrie heeft altijd haast. Hij heeft nooit eens tijd om even een babbeltje te maken. Maar als hij zich per ongeluk de vijver in haast en Tom hem eruit vist, moet Harrie wel wat langzamer aan doen. Kan hij dat wel? Een warm en vrolijk verhaal over vriendschap en wat je kunt winnen door soms wat minder te haasten.

Karl Newson

ik ben een tijger

9789047711759  € 14.95

De kleine muis is zo eigenwijs dat ze zelfs een wasbeer, een vos en een slang ervan weet te overtuigen dat ze een tijger is – en dat zij niet zijn wie ze denken dat ze zijn.
Maar wat gebeurt er als ze een tijger tegenkomt?
Niet wat je verwacht!
Zo eigenwijs als deze muis is alleen maar elke kleuter… en jij!

Woezel en pip

Samen tellen

9789025877392  € 5.99

Stevig kartonboekje om samen met Woezel en Pip van 1 tot 10 te leren tellen.

Woezel en Pip leren tellen in de Tovertuin.

Kun jij al tot tien tellen?

Leer het samen met Woezel en Pip.

Stevig kartonboek vanaf circa 12 maanden.

Woezel en Pip

Eerste woordjes

9789025877378  € 5.99

Stevig kartonboekje om plaatjes aan te wijzen en te benoemen. Een leuke manier om de eerste woordjes te leren!

Woezel en Pip ontdekken steeds nieuwe woorden in de Tovertuin.

Ken jij ze al?

Ga mee op ontdekkingsreis.

Stevig kartonboek vanaf circa 12 maanden.

Ted van Lieshout

Boer Boris, hoe gaan we erheen?

9789025771263  € 4.99

Rick Haas

De droomreis van neef Karel

9789048736638  € 12.50

Wie kent hem niet, de houten pop Pinokkio met zijn neus die langer wordt als hij liegt.
Deze nieuwe vertaling van het meesterwerk uit 1881 van Carlo Collodi heeft precies de vaart, de ironie en het hilarische van het originele werk.
Onze aandoenlijke marionet krijgt te maken met list en bedrog, een opknoping, een koets bekleed met kanarieveertjes, een knettergekke circusdirecteur, een levend dood meisje met blauw haar, jongetjes die ezels worden, een haai met astma (!)… enzovoort en zo verder.
Collodi schetst een soms meedogenloos, maar ook hoopgevend beeld van de menselijk natuur.

Julia Donaldson

De Gruffalo jubileumeditie

9789047711186  € 14.95

De Gruffalo bestaat twintig jaar, dus dat verdient een speciale editie. Naast het geliefde prentenboek vind je in deze uitgave interviews met de makers: de schrijfster en theatermaakster Julia Donaldson en illustrator Axel Scheffler, die vertelt hoe hij de Gruffalo tekent.
Ook staat het Gruffalo-lied erin en alsof dat nog niet genoeg is, is de kaft uit te klappen tot een minitheatertje – het decor van het Donkere Bos. Achter in het boek zijn Muis, Uil, Vos, Slang en natuurlijk de Gruffalo uitgestanst, zodat je niet alleen het bekende verhaal kunt naspelen, maar ook eindeloos variaties kunt bedenken. Wat gebeurt er als Muis wel bij Uil op de thee komt? En misschien bedenken Slang en Vos wel een plan om de Gruffalo te vangen…

Galia Bernstein

Apedruk

9789025877200  € 14.99

Grappig prentenboek met herkenbare emoties, over een klein aapje dat rust zoekt.

Luna heeft een GROTE familie.

Ze willen haar de hele tijd knuffelen en kusjes geven. Gatsie!

Altijd is het druk, altijd bemoeien ze zich met haar en altijd maken ze lawaai.

Luna wil rust!

Kan ze een plekje voor zichzelf vinden?

Voor alle druktemakers, en iedereen die af en toe ook even pauze wil.

Amy MacDonald

Kleine bever en de echo

9789060697665

Kleine Bever is erg verdrietig omdat hij helemaal geen vriendje heeft. Als hij huilt of roept, huilt en roept de echo aan de overkant van het meer, bij de rotsen, mee. Denkend dat de echo een levend wezen is, dat hetzelfde voelt als hij, gaat hij naar hem op zoek. Op zijn tocht ontmoet hij natuurlijk geen droevige ‘persoon’ maar een grote wijze bever en krijgt hij er drie nieuwe vrienden bij: een eend, een otter en een schildpad. Fijngevoelig, wensvervullend verhaal, zonder pretenties, dat gevoelens verwoordt van eenzaamheid, vriendschap en vreugde. Prettig, direct aansprekend taalgebruik. Geen moeilijke woorden en geen ingewikkelde zinnen. Gedrukt in een grote letter. Zeer verzorgd uitgevoerd prentenboek met schitterende, sfeervolle paginagrote aquarellen in kleur, die heel goed aansluiten bij de tekst. De dieren op de platen zijn, behalve dat ze o.a. in een bootje varen, zeer werkelijkheidsgetrouw en in hun natuurlijke omgeving weergegeven.

Monique Westenberg

Dunya

9789048848584

In dit hartverwarmende prentenboek, met tekeningen van animatiestudio Anikey, vertelt Monique Westenberg het ontroerende levensverhaal van haar geliefde hond Dunya. Hoe Dunya geadopteerd wordt, hoe ze met z’n tweeën vele avonturen beleven en hoe hun gezin steeds wat groter wordt; Monique ontmoet André, hun zoon wordt geboren en ze nemen een tweede hond in de familie op. Als Dunya oud wordt is het tijd voor afscheid. Iedereen is verdrietig, maar het gezin zal Dunya nooit vergeten: Dunya zit voor altijd in hun hart.

Joanna Rowland

Ik wil je nooit vergeten

Een verhaal over rouw en herinneringen

9789026623028

“Ik wil je nooit vergeten’ is een troostrijk prentenboek voor kinderen die een dierbare verloren hebben. Een jong meisje heeft iemand verloren van wie ze heel veel houdt. Ze maakt een doos waarin ze momenten en herinneringen verzamelt, en ze vertelt over hoe ze zicht voelt. Achterin het boek vind je meer informatie en tips om kinderen verder te helpen in hun rouwproces. Dit prentenboek maakt rouw bespreekbaar en helpt om het gesprek met kinderen aan te gaan. Door het unieke perspectief is het een universeel verhaal, dat gelezen kan worden bij het overlijden van een vriend, familielid of zelfs een huisdier.

Sam Loman

Anders

9789000366675

Anders is anders – en dat is heel gewoon!

Anders houdt niet van harde geluiden. Hij houdt ook niet van fel licht en sterke geuren, van rommel of heel veel mensen. Daar wordt hij boos van. Of verdrietig. Hij houdt wel van lijstjes. En van dino’s. Daar weet hij heel veel van. Anders is een beetje anders dan de anderen. En dat is maar goed ook. Want hoe saai zou het zijn als iedereen hetzelfde was? Anders is een ontroerend en herkenbaar prentenboek over anders zijn – maar er toch gewoon bij horen!

Daphne Louter

Kijk Konijnen

9789047709169

Ga een dag mee in het leven van deze vrolijke konijnentweeling. Terwijl de dag én het jaar verstrijkt is in het huis en de tuin zoveel te zien dat je elke keer iets nieuws zult ontdekken. En kun je de voorwerpen vinden die op iedere prent terugkeren?
Een boek zonder woorden dat duizend verhalen vertel

Sean Taylor

Een kusje voor krokodil

9789025876647

Grappig prentenboek over Aap, Schildpad en Miereneter die elkaar uitdagen Krokodil een kusje te geven.

Aap, Miereneter en Schildpad hebben pret.

Ze spelen Enge Monsters en ze doen Gek Dansje.

Maar wat drijft daar in de rivier?

Het heeft scherpe tanden.

Gevaarlijke klauwen.

En een sterke staart.

Krokodil wil ook meedoen.

Hij weet een leuk spelletje…

Annemarie van der Eem

Ik wil een leeuw

9789047710615

Op een dag werd Sjuul wakker. Het was stil in huis. En eigenlijk ook best saai.
Ineens wist hij het: hij wilde een beest. Een huisdier. Vandaag nog! En hij wist ook wat voor beest…
Maar hoe ging hij mama zover krijgen?

Pavla Hanácková

Kleine beestjes worden groot

9789025114190

Hoera, het is een beestje!
Vader en kind maken het goed. De kleine komen bewonderen
is helaas niet mogelijk, want hij is het huis al uit!

Dat zou op het geboortekaartje van een zeepaardje kunnen staan. De vader draagt de jonkies en meteen na de geboorte worden de kleine zeepaardjes een onderwaterwereld vol gevaren ingestuurd. Niemand kijkt meer naar ze om, het is alweer tijd voor een nieuwe leg!

De zachte tekeningen in retrostijl en grappige tekstballonnetjes vergroten op humoristische wijze een eigenaardigheid van de verschillende dieren uit. Vijftien dieren en hun ouders worden uitgelicht; o.a. pinguïn, giraf, kangoeroe, chimpansee, zeepaardje, bij, stokstaartje.

Raad eens hoeveel ik van je hou altijd en overal

9789047704959

Een extra dik NIEUW prentenboek om bij weg te dromen

Wie kent Hazeltje niet? Het vertederende haasje uit Raad eens hoeveel ik van je hou dat ieders hart binnenhuppelde om vervolgens een favoriet valentijns-, verjaardags- en geboortecadeau te worden.

Nu beleeft Hazeltje een nieuw avontuur. Hij verkent de grote wereld – uiteraard met Grote Haas die steeds een oogje op hem houdt – om te ontdekken dat de aller fijnste plek thuis is. Omdat Grote Haas daar is. Opnieuw een boek om verliefd op te worden!

Eva Eland

Als verdriet op bezoek komt

9789025876036

Benji Davies

Oma vogeltje

9789024581917

De jongen Boy uit De kleine walvis van Benji Davies (Prentenboek van het Jaar 2017) beleeft nieuwe avonturen in Oma Vogeltje.
Het is vakantie en Boy gaat bij zijn oma logeren, die op een klein eiland woont. Zijn oma heeft het druk met van alles en nog wat en Boy verveelt zich. Op een dag gaat hij er alleen op uit. In een grot vindt hij een klein, gewond vogeltje. Dan wordt het vloed en gaat het stormen. Boy en het vogeltje zitten in het nauw. Gelukkig worden ze door oma gered, en dat is het begin van een nieuwe, hartverwarmende vriendschap…
De bekroonde auteur-illustrator Benji Davies maakte eerder De kleine walvis, De kleine walvis in de winter, Het eiland van opa, Het kartonnen kasteel en De Grotteling – stuk voor stuk hartverwarmende prentenboeken met voor peuters herkenbare thema’s.

Afran Groenewoud

Stinkende windjes

9789024583072

Stinkende windjes van Afran Groenewoud en Tjarko van der Pol is een komisch prentenboek met een belangrijke boodschap: de wereld wordt er leuker op als je rekening met elkaar houdt!
Een kleine groep vogels en een grote groep vogels vieren feest. Maar het kleine groepje is niet zo blij. Want de grote groep laat een heleboel stinkende windjes. Zonder stinkende windjes geen feest, vinden ze. Maar de kleine groep is het daar dus niet mee eens. En daar is de grote groep het weer niet mee eens… Lukt het ze om toch samen een feestje te bouwen?
Auteur Afran Groenewoud was medebedenker van de politieke talkshow Politieke Junkies en hoofdredacteur van de Krant van de Aarde. Stinkende windjes is zijn eerste kinderboek. Tjarko van der Pol maakte eerder de illustraties voor Pretpark de Poepfabriek en Rotbeesten in de voor zijn kenmerkende stijl: grote, gedetailleerde full colour zoekplaten met heel veel grapjes erin verstopt!
Een komisch prentenboek over rekening met elkaar houden. Twee groepen vogels krijgen ruzie als ze elk op hun eigen manier feest willen vieren.

Ted van Lieshout

Schatje en scheetje

9789047700531

Schatje en Scheetje zitten in het gevang. Ze hebben een paar sokken gestolen. Gelukkig zijn ze samen, maar de muren van hun cel zijn wel erg kaal. Scheetje is lang en dun als een lat; hij kan gemakkelijk door de tralies naar buiten klimmen. Op verzoek van Schatje haalt hij stukje bij beetje de mooiste dingen van buiten naar binnen: de zon, een prachtig uitzicht, bomen en planten, en tot slot zelfs een echte vijver! Schatje en Scheetje hebben het helemaal naar hun zin. Maar dan gebeurt er iets vreselijks…ze worden vrijgelaten!

Daar staan ze dan op de drempel van de gevangenis. Wat nu?
Schatje krijgt een fantastische ingeving.

Milja Praagman

Kom erbij

Prentenboek van kinderboekenweek 2018

9789059654570

Kit en Pelle gaan spelen in het park. Maar vandaag staat daar ineens iets wat er gisteren nog niet was.
‘Op óns veldje nog wel!’ zegt Pelle.
‘Kom, even uitproberen,’ zegt Kit.
‘Nee, niet doen!’ roept Pelle. ‘Op dat bordje staat: Niet aankomen!’
‘Wélk bordje?’ lacht Kit, en ze klimt op het ding.
‘Braaf paardje… Pelle, kom erbij!’

Mies van Hout

Op een grote paddestoel – met cd

9789047702436

Twaalf oude en iets nieuwere liedjes voor de kleinsten. Elke korte tekst is gedrukt binnen de prenten die over twee bladzijden lopen. Behalve het titellied staan er oude aftel- en aanwijsliedjes in als ‘Iene miene mutte’, ‘Zo gaat de molen’, ‘Hoofd, schouders, knie en teen’ en nieuwere zoals ‘Clowntje Piet heeft verdriet’. Prentenboek met kleurrijke knusse prenten, waarin de figuurtjes met een dun lijntje zijn geaccentueerd. Grappige details zoals ‘de duizendpoot die schoenenpoetser is’ die de schoen van dikke tante Kee repareert. Veel figuurtjes komen vaker voor: het bebrilde konijn is behalve machinist bij ‘Het klein stationnetje’ circusdirecteur, passagier en schaatser. Geen bladmuziek, voor de melodieen – voor zover onbekend – moet de voorlezer interactief aan de gang.

Ron Schroder

Allemaal vriendjes –  Kinderboekenweek special

9789048845071

Een naamloos jongetje (ik-figuur) vertelt over zijn liefde voor tekenen, die zich niet beperkt tot papier maar ook op straat wordt geuit. Als op een dag de regen zijn straattekening wegwast, wordt de jongen aangesproken door de oude schilder Anselmo die hem uitnodigt om te komen schuilen. Zijn tropisch-exotisch aandoende atelier maakt grote indruk op de jongen, die bij Anselmo de ruimte krijgt om zijn fantasie te vrije loop te laten op het witte doek

Ilse Almekinders

De vlieger

9789047709176

Sem wordt gepest. Maar vaak heeft juf het niet door. Dan gaat de klas naar het strand. Sem neemt zijn nieuwe kleurenvlieger mee. Rick heeft ook een vlieger. Die van hem is groot en er staat een sterke arend op. Als de twee jongens elkaar tegenkomen op het strand gaat het mis. Een bijzonder prentenboek over een jongetje dat gepest wordt. Het is knap hoe Ilse Almekinders aandacht heeft voor zowel het gepeste kind, als ook voor de pester, de meeloper en het kind dat opkomt voor de gepeste.De tekst wordt aangevuld met illustraties van Maaike van den Akker. Haar stijl doet denken aan Pixar-animaties. Dit geeft het boek een heel eigentijds karakter. Voor beide dames is De vlieger een debuut. ‘Een helder en herkenbaar verhaal dat kinderen laat zien dat het helpt om het je ouders en leerkracht te vertellen als je wordt gepest. Een mooi boekje om met je kind in gesprek te raken over pesten, vriendschap, ruzie en goedmaken.

Mark Janssen

Dino’s bestaan niet

9789047709176

Ga mee op dinojacht in dit spannende uitklapboek.
Bekroond Met Vlag en Wimpel 2018!

Met zijn eerste eigen prentenboek, ‘Niets gebeurd’, veroverde Mark Janssen binnen- en buitenland.
In dezelfde gedurfde, sprankelende stijl vertelt Mark nu het verhaal over twee broertjes die op dinojacht gaan. Nou ja, de oudste en meest stoere broer doet alsof, maarvoor de jongste is het allemaal heel serieus. En terecht! Hij ziet wat zijn oudere broer allemaal niet ziet. Als zijn grote broer dan ook nog eens ter geruststelling ‘Dino’s bestaan niet!’ roept, neemt het verhaal een onverwachte wending. Schitterende uitklapplaten tonen keer op keer in welke gevaarlijke situatie de broers zich bevinden, want niets is wat het lijkt en de Grote Gevaarlijke Dino’s liggen overal op de loer. Het is verrukkelijk griezelen in dit ontdekboek. En wie het uit heeft, zal altijd overal wel twee keer kijken, want die bomen… die vormen… die bulten… zijn misschien wel… dinosaurussen!

Mies van Hout

Vriendjes

9789047704799

De kleurrijke monsters in dit boek zijn echte vriendjes. Daarom spelen ze met elkaar, maar ze klieren, vechten en huilen ook wel eens. Dan hopen ze dat het snel weer goed komt. Uiteindelijk kunnen ze er samen vrolijk om lachen.

Dani van Doorn

Ila’s vrienden

9789492600097

Informatief prentenboek over vriendschap, van het duo Hoffman en Asquith.

Wat is een vriend? Moet een vriend dezelfde dingen leuk vinden als jij? Kun je ook vrienden zijn met dieren of met je broer of zus?
Wie is jouw allerbeste vriend? En hoe maak je eigenlijk vrienden?

In Het geweldige grote vriendjesboek ga je op zoek naar antwoorden op zulke vragen. Misschien heb je één goede vriend, of speel je liever in een groepje. Wie weet zijn jouw opa en oma wel echte vrienden. Of speel je het liefst alleen. In dit boek kom je erachter dat vriendschappen in alle soorten en maten bestaan.

Mary Hoffman

Het geweldige grote vriendjesboek

9789021678320

Informatief prentenboek over vriendschap, van het duo Hoffman en Asquith.

Wat is een vriend? Moet een vriend dezelfde dingen leuk vinden als jij? Kun je ook vrienden zijn met dieren of met je broer of zus?
Wie is jouw allerbeste vriend? En hoe maak je eigenlijk vrienden?

In Het geweldige grote vriendjesboek ga je op zoek naar antwoorden op zulke vragen. Misschien heb je één goede vriend, of speel je liever in een groepje. Wie weet zijn jouw opa en oma wel echte vrienden. Of speel je het liefst alleen. In dit boek kom je erachter dat vriendschappen in alle soorten en maten bestaan.

Anke van Boxmeer

Spelen met prentenboeken

9789047708728

Met prentenboeken kun je alle kanten op. Dansspelletjes, taalopdrachten, knutselwerkjes: er zijn tal van activiteiten te bedenken waardoor kind én volwassene spelenderwijs terechtkomen in een wondere wereld van beeld, taal en fantasie.
In Spelen met prentenboeken staan suggesties voor allerlei activiteiten: rekenen, taal, dans en beweging, muziek, beeldende vorming en spelletjes om een feestje te vieren bij tweeëntwintig prentenboeken. Een onmisbaar boek voor leidsters in de kinderopvang, kleuterleerkrachten, ouders en iedereen die graag met prentenboeken aan de slag wil.

Sanne te Loo

Dit is voor jou

9789047708506

Een naamloos jongetje (ik-figuur) vertelt over zijn liefde voor tekenen, die zich niet beperkt tot papier maar ook op straat wordt geuit. Als op een dag de regen zijn straattekening wegwast, wordt de jongen aangesproken door de oude schilder Anselmo die hem uitnodigt om te komen schuilen. Zijn tropisch-exotisch aandoende atelier maakt grote indruk op de jongen, die bij Anselmo de ruimte krijgt om zijn fantasie te vrije loop te laten op het witte doek

Max Velthuijs

Het vrolijke voorleesboek van Kikker

9789025866563

Heruitgave van de kloeke jubileumbundel die naar aanleiding van de vijfentwintigste verjaardag van de wereldberoemde Kikker, met zeven eerder verschenen verhalen.

‘Ben ik vandaag jarig?’ zei Kikker verbaasd. ‘Dat was ik helemaal vergeten.’
‘Maar wij niet!’ riepen zijn vrienden in koor.

Kikker is een vriend voor alle leeftijden. Een oer-Hollandse held, over de hele wereld geliefd en hij wordt dit jaar 25 jaar jong!
Dat viert hij met een dik boek vol verhalen.
Lees het voor, beleef het mee, en vier de verjaardag van Kikker!

Gemma Merino

De koe die in de boom klom

9789047707165

Kee is anders dan de andere koeien.
Ze houdt van verhalen en ontdekken en dromen.

‘ONMOGELIJK!
BELACHELIJK!
ONZIN!’
zeggen haar zussen over Kee’s ideeën.

Zal Kee hen kunnen overtuigen dat er meer is in het leven dan vers gras?

Ron Schroder

De drollendraaier

9789048843817

€ 4.99

Wat is een drollendraaier en welk dier geeft zijn geliefde graag een liefdesdouche?

Is het echt zo dat haringen met elkaar praten door windjes te laten?

Vrolijke versjes over dieren – van de haring tot de tijger en van de chimpansee tot de mestkever.

Er zijn kevers en die voelen zich
meestal op hun allerbest
als ze lekker kunnen rollen
met een grote klodder mest’

Is het echt zo dat haringen met elkaar praten door windjes te laten?
Vrolijke versjes over dieren – van de haring tot de tijger en van de chimpansee tot de mestkever.

Vivian de Hollander

Lisa & Jimmy – Jij ook van mij

9789000360680

€ 5.00

Kinderboekenweek-themaboek over vriendschap
Vrolijk en herkenbaar verhaal van Vivian den Hollander

Lisa en haar broertje Maarten gaan een paar dagen naar het bos met opa en oma. En later mag Jimmy ook nog komen. Lisa heeft het enorm naar haar zin, tot ze ineens haar knuffel kwijt is. Samen met opa zoekt ze overal waar ze geweest zijn. En dan zien ze een jongetje lopen, met de knuffel in zijn armen. Maar wil hij die nog wel teruggeven?

Nieuw kleuterverhaal over Lisa en Jimmy

Met hartverwarmende illustraties van Dagmar Stam

Bang mannetje

Mathilde Stein

9789056377151

Bang Mannetje is bang voor van alles: voor mensen die voordringen bij de bakker (waar hij niets van durft te zeggen), voor het dragen van zijn bloemetjesbroek (ze zullen hem wel uitlachen) en voor rare geluiden in de nacht (er ligt vast een spook onder zijn bed).

Hij maakt een afspraak met de toverboom die bange mannetjes van hun angsten afhelpt. De boom waarschuwt hem wel voor de woeste wezens die hij op zijn weg zal tegenkomen – maar daarvoor hoeft hij niet bang te zijn, ze zijn namelijk niet gevaarlijk.

Dankzij de waarschuwing trotseert Bang Mannetje draken, reusachtige spinnen en enge heksen. Eenmaal aangekomen bij de toverboom wordt hij meteen gepromoveerd van een Bang Mannetje tot een Best Wel Dapper Mannetje.

Tevreden gaat hij naar huis. Hij trekt zijn bloemetjesbroek aan, gaat naar de bakker en bestelt twee taartjes: één voor zichzelf en één voor het spook onder zijn bed.

Lemniscaat

Tropische Jopie

9789047710400

In Koraalstad wonen de meest flonkerende, flitsende vissen van de HELE oceaan…
… en JOPIE natuurlijk! Een flonkerend, flitsend, veelkleurig prentenboek over échte vrienden
Jopie is een vrolijk, onopvallend visje dat graag speelt met zijn vrienden Katja de krab en Zeno de zeeslak. Hij is vooral ongelofelijk goed in visstoppertje. Als hij zich verstopt, kan niemand hem vinden.
Het liefst zou Jopie bij de kleurige tropische vissen horen, maar die vinden hem maar saai. Dan krijgt hij een idee: hij knutselt met zijn vrienden geweldige vinnen en een staart in elkaar. En zo wordt hij Tropische Jopie. Hij is de meest flitsende vis van Koraalstad – en nu willen de tropische vissen hem maar wat graag kennen!
Maar dan komt Adje Aal de stad binnenzwemmen. Een hongerige roofvis die trek heeft in… tropische vissen. En Tropische Jopie kan in zijn outfit niet snel genoeg vooruitkomen.
Heeft zijn laatste uur geslagen?
Ontdek het in dit verrukkelijke, vrolijke vissenprentenboek in de kenmerkende stijl van Marcs grote, gevaarlijke tanden-tekenaar Jarvis!

Julia Donaldson

Detectivehond

9789047708711

e lieve hond van de 6-jarige Jos, heeft een geweldig reukvermogen. Alles wat sloddervos Jos kwijt is, vindt Detectivehond terug. Elke maandag is een feestje, want dan mag de hond met Jos mee naar school en wordt ze voorgelezen door de kinderen. Maar op een maandagmorgen zijn alle boeken verdwenen. De speurneus van Detectivehond komt nu goed van pas. Alle kinderen en de meester volgen de hond door straten, langs een boerderij, een dierentuin, een ‘afhaalitaliaan’ en door een bos. Achter een oud hek vinden ze de dief. Dat blijkt niet zo’n slechterik als iedereen dacht. En dat brengt Detectivehond op een idee. Ze neemt iedereen weer mee, via dezelfde route, naar een groot gebouw waar de deuren open staan en duizenden boeken staan. Genoeg voor iedereen! De grote en kleine expressieve illustraties in heldere kleuren bevatten vele grappige details. Ze zijn gemaakt met gemengde techniek (o.a. pen, waterverf, potlood) en vormen een eenheid met de duidelijk gedrukte en prettig voor te lezen tekst op rijm (aabb). Aanstekelijke bibliotheekpromotie in een hartverwarmende humorvolle prentvertelling in oblong formaat. Van de auteur van de Gruffalo. Vanaf ca. 4 jaar.

Ingrid Schubert

Woeste Willem

Willem is een humeurige en mopperende zeerover, maar met het jongetje Paul sluit hij vriendschap en aan hem vertelt hij al zijn avonturen…

Petr Horacek

Wie slaapt daar?

9789047709916

Een flapjesboek voor de allerkleinsten.

Wie slaapt er onder de bladeren, tussen het riet en in de sneeuw?
Ontdek het onder de flapjes in dit bedtijdboek!

 

Petr Horacek

Wie is de grootste.

9789047709923

Een flapjesboek voor de allerkleinsten.

Wie is de grootste, wie is de snelste en wie maakt het meeste lawaai?
Ontdek het onder flapjes!

Eric Carle

Slaap lekker Rupsje Nooitgenoeg

9789025768867

Is Rupsje Nooitgenoeg klaar om naar bed te gaan? Dit prachtige flapjesboek van Eric Carle is het ideale verhaaltje voor het slapen gaan.

Is Rupsje Nooitgenoeg klaar om naar bed te gaan? Dit prachtige flapjesboek van Eric Carle is het ideale verhaaltje voor het slapen gaan.

Welterusten
De zon gaat onder, straks zien we de maan. Wie is er klaar om naar bed te gaan? Nog niet alle vriendjes van Rupsje Nooitgenoeg zijn toe aan hun bedje. Kijk onder de flappen en wens ze welterusten. En raad eens wie er in het maanlicht ligt te slapen op een blad?

Eric Hill

Dribbels tractor

9789000361403

Al meer dan dertig jaar groeien peuters op met Dribbel. In dit nieuwe boekje kunnen kleine kinderen meeleven met Dribbel als hij in de tractor rijdt en helpt op de boerderij. Hij geeft de varkens eten, verzamelt eieren bij de kippen en helpt een verdwaald lammetje zijn moeder terug te vinden. Dit boekje in de vorm van een tractor heeft echte wielen die kunnen ronddraaien!
‘De verhalen zijn herkenbaar en staan dicht bij de belevingswereld van een peuter. De illustraties zijn eenvoudig, helder van kleur en er is altijd genoeg te zien om over te praten met je peuter.’

Stevig kartonboek met echt draaiende wielen

 

Benji Davies

Bezig Beertje in de raceauto

9789025768638

“Bezig Beertje in de raceauto’ is het elfde deel in de stoere peuterserie. In dit deel vliegt Beertje als autocoureur in zijn raceauto over het parcours.
Autocoureur
In dit deel in de reeks is Beertje een autocoureur. In zijn raceauto vliegt hij bijna over het parcours, zo langs alle andere auto’s. Klaar voor de start? Racen maar!
In dit stevige kartonboekje zitten schuifjes en bewegende plaatjes, speciaal gemaakt voor de wriemelvingertjes van onderzoekende peutertjes. Van de stoere serie van Benji Davies werden wereldwijd al meer dan twee miljoen exemplaren verkocht.

Petr Horacek

Het lied van de blauwe pinguïn

9789047707455

‘Ben jij wel een echte pinguïn?’ vroegen de andere pinguïns.
‘Ik voel me een pinguïn,’ zei Blauwe Pinguïn.
‘Maar je bent niet zoals wij,’ zeiden de andere pinguïns en liepen weg.
Arme Blauwe Pinguïn… Maar het komt goed! Hij vindt echte vrienden door zichzelf te zijn.
Ook jij zult Blauwe Pinguïn in je hart sluiten.

Ted van Lieshout

Ventje zoekt een vriendje

9789047707400

Ventje zoekt een vriendje.
Hij neemt er een mee naar huis.
Maar zijn mama wil hem niet in huis hebben.
Wat nu?

Ventje zoekt een vriendje is een unieke samenwerking tussen drie grootheden uit de jeugdliteratuur: Ted van Lieshout & Ingrid en Dieter Schubert

Eric Carle

Wil jij mijn vriendje zijn?

9789025767068

Kleine muis gaat op zoek naar een vriendje. Maar niemand heeft belangstelling. Uiteindelijk komt hij een andere muis tegen. En die wil heel graag zijn vriendje worden.

Alie Schertle

Kleine blauwe truck

9789025760823

‘Kleine blauwe truck’ is een klassiek prentenboek over auto’s, dieren en de boerderij. Het boek is al jaren razend populair in Amerika, en nu eindelijk ook in het Nederlands te verkrijgen. Auto’s op de boerderijKleine blauwe truck is de vriendelijkste wagen van de boerderij. Hij is bevriend met alle dieren en staat altijd voor iedereen klaar. Zélfs de knorrige kiepwagen, die altijd hard langs hem heen rijdt, helpt hij uit de brand. Of eigenlijk: uit de modder. Maar dan komt kleine blauwe truck zelf vast te zitten… Gelukkig heeft hij een hoop vrienden die hem graag een duwtje komen geven!Amerikaanse bestseller’Kleine blauwe truck’ is een vrolijke kakafonie van toeters en dierengeluiden, die jonge kinderen maar wat graag mee zullen willen roepen. Deze moderne klassieker is een absolute bestseller in de Verenigde Staten en zal ongetwijfeld ook de harten van kleuters (en hun ouders) in ons land veroveren.

Eric Carle

Rupsje nooitgenoeg voelboek

9789025754624

De wereld van Eric Carle met al zijn kleuren en vormen spreekt ook tot de verbeelding van heel jonge kinderen. Met dit prachtige voelboek kunnen peutertjes vanaf 18 maanden al kennis maken met deze kleurrijke wereld. Voel de glimmende appel van Rupsje Nooitgenoeg, aai de zachte manen van een leeuw en volg met je vingers de lijnen van de cijfers 1 tot en met 5. In dit prachtige voelboek worden thema’s als dieren, woorden, cijfers, vormen en kleuren geïntroduceerd op zo’n manier dat ze deze jonge doelgroep aanspreken.

Marie-Louise Fitzpatrick

Mijn tak

9789025765668

‘Mijn tak!’ van Marie-Louise Fitzpatrick is een mooi tekstloos prentenboek met een actueel thema: tolerantie voor nieuwkomers. De familie uil versus de familie vleermuis Mama uil en haar drie kleine uiltjes leven vredig op hun fijne, grote tak – tot de familie vleermuis daar ook zijn intrek neemt. Ho eens even, wiens tak is dit nu eigenlijk? Mama uil heeft het niet zo op indringers. Uilen gaan nu eenmaal niet om met vleermuizen, en vleermuizen trouwens ook niet met uilen. Prentenboek met een boodschap Maar waar de moeders elkaar argwanend in de gaten houden, zijn hun kleintjes eigenlijk best nieuwsgierig naar elkaar. En dan gebeurt er iets waardoor ook de moeders beseffen dat ze niet zo verschillend zijn als ze dachten en dat een goede buur toch echt beter is dan een verre vriend.

Britta Teckentrup

Mijn kleine uil

Als de zon ondergaat, wordt Kleine Uil wakker. Samen met Papa en Mama gaat ze een tochtje maken. Wat zullen ze onderweg allemaal beleven?

Natuurlijk!
Dit boek is gemaakt van 100% gerecycled papier en is gedrukt met eco-inkt.

Jane Chapman

Met jouw pootje in het mijne

Kleine Miki houdt haar moeders poot dag en nacht vast.
En als ze groter wordt, vindt ze een speciaal vriendje, Amak, met wie ze haar avonturen beleeft.
Als er opeens gevaar dreigt, houden de ottertjes elkaar stevig vast. Maar is dat genoeg om veilig te blijven?
Een adembenemend verhaal over je thuis voelen en levenslang verbonden blijven.

Steve Smallman

Kukelepoep!

O, nee!
Er vloog een poepje uit iemands billen – boven op boerin Bertie, die heel hard begon te gillen!

Kukelepoep!

Een hilarisch rijmend verhaal – vol dierenplezier… en poep!

Marianne Busser

Sproeipoeper

Wist je dat een nijlpaard met zijn staartje in de rondte draait – precies als hij hoognodig moet! Hij wordt dan ook niet voor niets de sproeipoeper genoemd. Dit prentenboek staat vol met grappige, bijzondere en een beetje vieze dierenversjes. Van een poepwolk in de zee tot het meest stinkende dier ter wereld. Marianne Busser en Ron Schröder lieten zich door de dierenwereld inspireren en die is af en toe best raar, maar toch écht waar. Voorleesplezier gegarandeerd!

Benji Davies. De kleine walvis. Mini-editie met app.

‘De kleine walvis’ vertelt het verhaal van een eenzaam jongetje en een kleine walvis die op het strand aanspoelt. Hun vriendschap verandert hun levens voorgoed.

Dit prentenboek is uitgeroepen tot Prentenboek van het Jaar 2017. Met dit boek won Benji Davies de Oscar’s First Book Prize. Voor zijn tweede prentenboek, Het eiland van opa, won hij de prestigieuze World Illustration Award.

Ted van Lieshout.

Boer Boris zoekt de verschillen.

Boer Boris is favoriet bij kleuters, maar ook peuters zijn dol op deze stoere boer! Met dit leuke kartonboekje kunnen peuters verschillen zoeken op de boerderij.

Zoek de verschillen met Boer Boris
Op de boerderij van Boer Boris is altijd een hoop te doen. Het staat er dan ook vol met allerlei dingen, van grote machines tot vers geoogste groente. In dit boekje worden peuters uitgedaagd de verschillen te zoeken tussen de prenten op de linkerpagina’s en de rechterpagina’s, waarop steeds weer ontzettend veel te ontdekken valt.

Monica Maas.

Bobbi en de baby.

Er is een kleine baby geboren uit mama’s bolle buik! Bobbi helpt met de baby in bad doen, aankleden en de fles geven. Dit boekje is het vervolg op Bobbi wordt grote broer, waarin de nadruk ligt op de komst van de baby, terwijl hij/zij in dit deel geboren is!

Wat ruikt Bobbi daar? De baby, Bobbi trekt een vies gezicht. Papa vraagt: ‘Help je verschonen?’ Maar Bobbi knijpt zijn neus stijf dicht.

Britta Teckentrup.

Kom snel naar huis, kleine muis.

Het is nacht en pikdonker in het bos. Een muisje wil heel graag naar huis, maar kan de weg niet vinden. Telkens als er een paar ogen in het donker oplichten, denkt hij dat hij zijn huis gevonden heeft. Maar wat een schrik! Steeds weer is het een ander gevaarlijk nachtdier dat hem op wil eten. Ren, muisje, ren! En dan opeens ziet hij een heleboel enge lichtjes bij elkaar… Gelukkig, het is zijn familie! De kleine muis is eindelijk thuis.

Dit boek is uitverkozen tot een van de 10 mooiste prentenboeken van 2015!

Jet Boeke. 

Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik + dvd.

In Het dubbeldikke voorleesboek beleeft Dikkie Dik maar liefst 30 spannende avonturen. De plaatjes in dit boek zijn extra groot, zodat voorlezen nog fijner wordt. En heeft papa of mama even geen tijd om voor te lezen? Dan kun je kijken naar de lekker lange DVD met 24 geanimeerde verhaaltjes en 12 raadspelletjes.

Tjibbe Veltkamp.

Agent & Boef – Agent en Boef en de gladde grapjes

Een spannend verhaal dat ondeugende jongens en meisjes aanspreekt Boef ontsnapt en steelt zeep. Even later glijden overal mensen uit… Kan Agent Boef weer in de gevangenis en in bad stoppen? Het zesde deel in de bekroonde reeks over Agent en Boef.

Émile Beaumont.

Kleine Bengel ontdekt… – De machines van de bouwplaats

Met dit superleuke kijkboek leert je kleuter de machines van de bouwplaats kennen: stoere vrachtwagens, grote kranen, sterke graafmachines, … ze zijn allemaal van de partij. Een educatief kijkboek dat de woordenschat verrijkt en het observatievermogen stimuleert.

Dick Bruna.

wat beweegt daar, nijntje?

Alles in dit boek is in beweging: nijntje vliegt door de lucht, de bal stuitert, de vlinders fladderen en de regent spettert. Volg en voel het vilt en ontdek het zelf!

De zachte vilten pagina’s maken dit boek geschikt voor alle beweeglijke nijntje-fans vanaf 1 jaar.

Jochem Myjer. 

De wereld van de gorgels.

Het is een van de koudste dagen van het jaar op het Eiland als de kleine Gorgel Bobba wordt geboren in een warm holletje onder de met sneeuw bedekte duinen. In de lente speelt hij voor het eerst buiten met andere Gorgeltjes. ’s Nachts moet hij naar school, om te leren over dieren, planten én natuurlijk mensenkinderen! Bobba is een van de snelste Waakgorgels-in-opleiding en als hij na een paar jaar zijn diploma ontvangt, geeft de Grijze Gorgel hem de foto van het jongetje over wie hij moet gaan waken. Een klein jongetje met krullen. Hij heet Melle…

Marcus Pfister.

De mooiste vis van de zee komt veilig thuis

Met hulp van vrienden komt Regenboog veilig weer thuis

Thema’s: verdwalen, elkaar helpen

Regenboog komt in een zware storm terecht. Tot zijn grote schrik wordt hij meegesleurd door de sterke stroming. Als de storm eindelijk gaat liggen, kan Regenboog de weg naar huis niet meer terugvinden. Gelukkig wordt hij geholpen door Kogelvis en een heleboel andere nieuwe vissenvriendjes. Veilig komt Regenboog weer thuis.

Joachim Krause.

Waar is de gele grijper?

Op een bouwplaats is altijd van alles te beleven. Er wordt gegraven, getimmerd en gesjouwd. Gijs vindt het prachtig om naar de kiepauto’s en grijpers en hijskranen te kijken. En op iedere plaat is steeds de kleine gele grijper verstopt. Kun jij hem vinden?

Dit dikke kartonboek met zoekplaten laat steeds verschillende plekken zien waar gebouwd wordt: nieuwbouw van huizen, werk langs de weg en aan het spoor. De korte teksten en de kijkgaten nodigen uit om te zoeken. De vele details en verborgen grapjes maken dit boek keer op keer een ontdekkingstocht. Een feest voor alle kleine bouwers!