Barbecue en Bier

9789463543804

Een ontzettend mooi stevig barbecueboek met 70 barbecuerecepten inclusief bieradvies. Het boek bestaat grotendeels uit vleesrecepten, maar er staan ook mooie visrecepten, vegetarische en zoete recepten in. Recepten die gemakkelijk te maken zijn en waar geen uren voorbereiding voor nodig is. Guido Schemelich is een groot fan van barbecueën, maar dan wel ontspannend en spontaan. Naast de recepten is er ook aandacht geschonken aan de basisinformatie voor het barbecueën. Denk hierbij aan het soort barbecue en handig gereedschap. Het bieradvies bestaat uit een informerende tekst over speciaalbier gevolgd door een overzicht van de verschillende stijlen bier. Dit komt links bovenin bij elk recept weer terug als een advies: welk biersoort past het beste bij het betreffende recept. Mocht iemand liever geen bier drinken, dan zijn de recepten alsnog te bereiden. Naast de heerlijke recepten heeft het boek ook mooie foto’s van de gerechten. Alleen het doorbladeren van het boek zorgt al voor gezonde barbecuetrek!

Michaela Langer

Kookboek voor mannen

9789461884046

Het kookboek voor hongerige mannen.

Of u nu een ervaren huisman of een jonge student bent, in dit boek staan eenvoudige recepten en kooktips die u goed van pas zullen komen. Handig in allerlei situaties: wanneer u mensen te eten krijgt, wanneer kinderen snakken naar een lekkere warme maaltijd, wanneer u een snelle warme maaltijd wilt maken of zelfs wanneer u een romantisch etentje hebt gepland. Elk recept in dit boek wordt duidelijk uitgelegd. Succes verzekerd!

Anna Yilmaz

Heel Holland Bakt – Veel lekkers met Anna

9789021573243

Geheel terecht won Anna dit jaar de finale van Heel Holland Bakt. Deze stoere korporaal bij de Marine is trots op haar Turks-Nederlandse roots, ook in de keuken. Net zo lief smult zij van appeltaart en advocaat als van baklava of hartige fetarolletjes. Ontdek in dit nieuwe winnaarsboek van Heel Holland Bakt, Veel lekkers van Anna, stap voor stap hoe je thuis ook een winnaar wordt.

Sonja Bakker

Summerproof met Sonja

9789078211433

Mijn coltruien, laarzen en dikke jassen heb ik achter slot en grendel op zolder gelegd. Het is hoog tijd voor zonnebrillen, korte shirts, jurkjes, en… de bikini! Ik ben er klaar voor, maar de hamvraag, na de winterse stamppotten, is natuurlijk: “Past mijn bikini nog?’
Voor mij, en veel andere vrouwen, even een lastig momentje. De spiegel liegt niet. Past je bikini nog? Nou, niet echt… Het ligt niet aan de leuke bikini, maar aan de overtollige kilo’s.
Even sip en somber? Nee joh, niet nodig! Ik beloof je een glimlach als je jezelf straks over zes weken in de spiegel ziet. Je kunt jezelf met mijn weekmenu’s een zonovergoten zomer cadeau doen. Want ik heb heel veel lekkere “summerproof’ recepten samengesteld. Vitaminerijke salades, nieuwe trends, zoals een bietenwrap, bloemkoolpizza en caloriearme hapjes. Allemaal verrassende, lekkere maaltijden, die bovendien snel klaar zijn. Zodat jij binnen zes weken, met een vette knipoog, jouw bikini in de koffer kan stoppen.

kijk hier voor inkijkfragment

Jord Althuizen

Smokey Goodness. No worries

9789021568898

In Smokey Goodness No Worries BBQ van BBQ-held Jord Althuizen ontdek je deze zomer de laid-back Aussie approach tot barbecueën. Dit nieuwe Smokey Goodness-avontuur bevat all time favourites als ribs en burgers, voor wie op zoek is naar een easy summer BBQ, maar ook vol echte BBQ-avonturen. Want in geen land zijn ze gekker op barbecueën dan Down Under. Dus, ook benieuwd waar die roo bar nu echt voor dient? Of nieuwsgierig naar een croc steak Dundee style? Hier vind je het antwoord op al je BBQ-vragen!
Jord Althuizen is de boss van de BBQ. Hij laat Nederland en België als eerste kennismaken met authentieke BBQ door zijn bedrijf Smokey Goodness en de restaurants Black Smoke en The Rough Kitchen. Hij weet met zijn Smokey Goodness-bestsellers meer mensen te inspireren om beter te barbecueën.

Mariëtte Boon & Liesbeth van Rossum
VET belangrijk

9789026346521Feiten en fabels over voeding, vetverbranding en verborgen dikmakers

Een aanstekelijk en belangrijk boek dat je ideeën over vet voor altijd zal veranderen

Vet is een cruciaal onderdeel van je lichaam. Het maakt hormonen, communiceert met je hersenen en levert energie. Hoewel je zonder vetweefsel niet zou kunnen leven, bestaan er over dit orgaan – ja, vet is een orgaan – veel vooroordelen. Overgewicht en obesitas vormen wereldwijd een groot probleem, maar in tegenstelling tot wat menigeen denkt zijn te veel eten en te weinig bewegen lang niet de enige oorzaken daarvan. De werking van ons vet is vele malen complexer.

In dit verhelderende en onderhoudende boek behandelen dr. Mariëtte Boon en prof. dr. Liesbeth van Rossum de laatste wetenschappelijke inzichten over lichaamsvet en (over)gewicht en brengen ze de vele factoren in kaart die hierop van invloed zijn: van slaap tot stress en van erfelijke aanleg tot medicijngebruik, en tal van andere verborgen dikmakers.

VET belangrijk laat zien hoe vet écht werkt en is een must read voor iedereen die wil weten hoe je op een slimme en effectieve manier een gezond gewicht kunt bereiken én behouden.

Steven Raichlen

Vuur

9789045218632

Van Smookey Goodnes

Een opwindend nieuw boek van dé barbecue-goeroe uit Amerika. Steven Raichlen combineert in zijn nieuwste boek Vuur de beste technieken met eeuwenoude tradities in 100 recepten vol krachtige smaken waarmee je je barbecuegerechten een turboboost geeft. Til je barbecuegerechten naar een hoger niveau met perfect gemarineerde en gegrilde tomahawksteaks, drooggepekelde filet mignons, geschroeide porterhouse-steaks en de beste bereiding van T-bones.
Leer hoe je in bier gepekelde bloemkool aan een draaispit roostert. Bereid een kalfskotelet in rozemarijnkorst met een gasbrander. Gril mosselen in gloeiend hooi, maak gepeperde kip op een zoutsteen en bereid zalmsteaks met een kruidenkorst op een schep. Van ontbijtjes tot cocktails en van groenten tot nagerechten – dit boek bewijst dat vuur, en begrijpen hoe je het beheerst, alles lekkerder maakt.

Isabel Boerdam

Vegabijbel

9789048847082

VEGABIJBEL IS DÉ INSPIRATIEBRON VOOR ALLE VEGA-LIEFHEBBERS

Met meer dan 150 recepten laat Isabel Boerdam in Vegabijbel de oneindige mogelijkheden van de vegetarische keuken zien. Aan de hand van heldere instructies en stap-voor-stapfotografie leer je alles over het maken van de lekkerste vegetarische gerechten. Van goede basisrecepten als groentespread, currypasta en gemarineerde tempé tot feestelijke creaties als plaattaart met aardpeer, kokosrijst met zoete aardappel en portobellopizza. Maak eens biet bourguignon, de vegetarische variant van de bekende Franse vleesstoof, probeer de vegetarische paella met venkel of ga voor de wortel-walnootburger met ras el hanout. Vegabijbel is voor zowel de beginnende als de gevorderde kok een verrassend en leerzaam vegetarisch naslagwerk.

Pioppi – hét kookboek

Val af, voel je goed en verminder het risico op diabetes type-2 en hartaandoeningen

9789045217529

Onderzoek wijst uit: Het Pioppi-dieet levert gegarandeerd succes
Na het enorme succes van Het Pioppi-dieet is er nu het kookboek met de lekkerste Pioppi-recepten. Voor iedereen die van lekker eten houdt én streeft naar een gezonde levensstijl. Geniet van de heerlijke en snelle gerechten als frittata met eieren, spinazie en spekjes, groentelasagne met zoete aardappel en kaas, en kipnuggets met zelfgemaakte ketchup.
Alle recepten zijn volgens de basisprincipes van Pioppi én geschikt voor alle dagen van de week. De handige weekmenu’s en tips maken het boek extra praktisch en haalbaar voor iedereen. Eet, leef en voel je fit als de mensen uit het piepkleine Italiaanse dorpje Pioppi!
Het Pioppi-dieet: al meer dan 60.000 boeken verkocht
Over Het Pioppi-dieet:
“Dit boek kan miljoenen mensen gezonder en gelukkiger maken.’
Andy Burnham (voormalig minister van Volksgezondheid, Engeland)
“Aseem Malhotra’s boek is zeer toegankelijk en zijn boodschap is van het grootste belang.’

Danny Janssen

Airfryer

9789492440167

Haal meer uit de airfryer met dit boek vol originele recepten, ideeën en tips. Want het populaire ‘heteluchtfrituren’ is niet alleen gezond, snel en handig, maar bovendien enorm veelzijdig. Denk naast frites en snacks eens aan heerlijk gegratineerde lasagne, gegrild buikspek, gebakken groenten en garnalen, gepofte banaan of zelfs koekjes en cakes! De trendy airfryer is zeker een blijvertje in de keuken. En met dit boek heb je nog meer plezier van je aanwinst.

Sonja Bakker

Slimmer slank met Sonja

9789078211419

Slimmer Slank met Sonja is een boek met 8 weekmenu’s en heerlijke, gezonde en vooral budgetrecepten. Heel goed voor je huishoudboekje! Boordevol creatieve weekmenu’s, recepten en talrijke afvaltips. Acht weken lang gegarandeerd gezond leven, pure zuurstof voor lichaam en geest. Het zorgt ook nog eens elke maand voor een besparing van tientallen euro’s. Veel mensen weten niet wat ze moeten doen met restjes eten. Vaak wordt “het’ in de groene kliko gegooid, dat is natuurlijk zonde (ook van het geld). Je krijgt originele ideeën waardoor je de “kliekjes’ promoveert tot smaakvolle maaltijden. En je portemonnee wordt er ook blij van!

Jamie Oliver

Jamie kookt Italië

9789021569598

Jamie Oliver keert met Jamie kookt Italië terug naar zijn culinaire roots. Want er is nog zo veel te ontdekken. Jamie kookt Italië bevat meer dan 140 van de allerbeste Italiaanse recepten, die allemaal aan de Jamie-standaard voldoen. Overheerlijk, no-nonsense, van gezond tot comfort food en vriendelijk voor je portemonnee en je schaarse kooktijd. Klassiek Italiaans anno nu, met de Jamie-twist, het go-to kookboek voor de favoriete keuken van veel thuiskok

Alain Caron

De bijbel van de franse keuken

9789048844920

De bijbel van de Franse keuken is hét naslagwerk voor wie alle geheimen van de Franse keuken wil leren kennen

Met meer dan 180 recepten, handige tips en aanwijzingen laat de Franse chef-kok Alain Caron de oneindige mogelijkheden van de Franse keuken zien. Aan de hand van heldere instructies, stap-voor-stapfotografie en een lijst met Franse culinaire begrippen en technieken, leer je alles over het maken van de lekkerste Franse gerechten. Maak een reis door Frankrijk met recepten uit elke regio: serveer bijvoorbeeld een klassieke uiensoep uit Centraal-Frankrijk, maak de lekkerste varkenskoteletten op Parijse wijze, of reis af naar Zuid-Frankrijk voor coquilles Saint-Jacques uit de oven. Kortom, De bijbel van de Franse keuken is voor zowel de beginnende als de ervaren thuiskok een verrassend en leerzaam naslagwerk.

MEER DAN 180 RECEPTEN UIT DE FRANSE KEUKEN
HELDERE HOW-TO’S EN TECHNIEKEN
INCLUSIEF LIJST MET FRANSE CULINAIRE BEGRIPPEN
ZOWEL KLASSIEKE ALS MODERNE RECEPTEN
MET RECEPTEN UIT ELKE REGIO VAN FRANKRIJK

Yvonnne Lemmers

Grip op koolhydraten

9789021570600

Grip op Koolhydraten – snelle en makkelijke weekmenu’s van diëtist Yvonne Lemmers combineert dé kooktrends van dit moment: makkelijk en snel koolhydraatbeperkt eten. Door het dagelijkse koolhydratenuurtje is dit advies niet koolhydraatarm (maar koolhydraatbeperkt) en dus goed vol te houden. Met de handige weekmenu’s is het plannen van de je week een fluitje van een cent. Met 120 recepten, opties met tussendoortjes en tweemaal daags eten (balansmenu), en drankjes en soepen, is het hét boek voor de ervaren GOK-ker of de starter: een boek voor iedereen die zonder trek wil of moet afvallen. Van eetlust naar eetrust!

Yvette Van Boven

De grote oven van van Boven

9789038805962

Culinair schrijfster, tv-kok en voedselstyliste Yvette van Boven houdt van haar oven, dat is duidelijk. Het derde boek met recepten uit haar wekelijkse Volkskrantrubriek is zoals we van haar gewend zijn: goede en goed maakbare recepten. De receptfoto’s zijn klein, niet breder dan de kolom met ingrediënten, maar een goede kok heeft geen foto nodig. In plaats van grote foto, heeft ieder recept op de overliggende bladzijde een samenvatting van het recept in haar frisse tekenstijl. Van tien gerechten staan wel paginagrote foto’s in het boek. In haar inleiding staan heel bruikbare tips: leer je oven kennen, gebruik maatlepels, gebruik goede ingrediënten. De recepten, die simpel zijn verdeeld in Groente, Vis en vlees en (zoet) Gebak, komen voornamelijk uit de keukens van Noord-, West- en Zuid-Europa. Per hoofdstuk zijn de recepten naar seizoen of naar maand van publicatie gerangschikt. Dankzij een register op recepttitel en een op ingrediënt zijn de recepten makkelijk terug te vinden. Een leuk boek voor wie ook van zijn oven houdt en die vaker wil gebruiken.

Heel Holland bakt mee

Feest

9789021570129

Bakkend Nederland opgelet: met Heel Holland Bakt mee Feest maak je van elke gelegenheid een feestje. Want als het buiten koud wordt en Sint en Kerst voor de deur staan, krijgt iedereen toch zin in lekkers uit de oven? Heel Holland Bakt mee Feest gaat nog verder: in dit heerlijke, makkelijke, stap-voor-stap bakboek bak je ook heerlijk met Pasen, Moederdag, verjaardagen: op elk moment dat het feest is.

Jord Althuizen

Smokey Goodness Winter BBQ

9789021568881

Met het one of a kind Smokey Goodness Winter BBQ boek van Jord Althuizen kom je ook de winter meer dan warmpjes door. Met echt winterse recepten als home smoked salmon, wild boar on the grill en wintersportfavourites (yes, raclette!) blijft het vuur ook bij min tien lekker branden. Tot aan een volledig Smokey Goodness-style kerstmenu toe: van aperitief tot dessert, alles van de barbecue. En natuurlijk een goede portie ice cold adventure. Let it snow, let it glow!

Aseem Malhotra

Pioppi dieet 

9789045216126

We worden continu gewaarschuwd voor onze gezondheid: we mogen geen verzadigde vetten eten, we moeten gezonde voeding kopen en ons vooral in het zweet werken in de sportschool. En toch neemt de kans op obesitas al jaren toe, met – daardoor – diabetes type-2, kanker, dementie en hartkwalen op de loer.

In het piepkleine Italiaanse dorp Pioppi leven de mensen eenvoudig, maar toch lang en gezond. Er is geen sportschool, geen supermarkt, het eten is er verrukkelijk en ze genieten er elke avond van een glas wijn. Het Pioppidieet is hierop gebaseerd. Er is gebruikgemaakt van de wijsheden van deze opvallend lang levende populatie en daar zijn enkele medisch en voedinggerelateerde onderzoeken aan toegevoegd.

Het resultaat is een praktisch en helder verhaal waarbij oude dieetmythen van tafel zijn geveegd en vervangen door een eenvoudig plan voor een nieuwe levensstijl.

Dit is geen dieet of levensstijl waarbij je ‘nee’ moet zeggen tegen de dingen die je lekker vindt. Je hoeft ook geen uren achter elkaar te sporten. In slechts drie weken zal Het Pioppi-dieet je helpen om simpele, haalbare en duurzame veranderingen door te voeren in hoe je eet, slaapt en beweegt – veranderingen die voor ons allemaal, hoe druk we het ook hebben, haalbaar zijn.

Claudia Lenz

Kooktechnieken

9789044739275

In dit lijvige handboek vindt u meer dan 1200 werkwijzen die stap voor stap worden beschreven aan de hand van duidelijke foto’s. De technieken voor de voorbereiding en verwerking van de ingrediënten zijn ondergebracht in verschillende hoofdstukken van A tot Z: groenten, fruit, eieren en zuivelproducten, vis en zeevruchten, vlees, gevogelte en wild, pasta en granen, kruiden en specerijen. Zo leest u onder andere hoe u artisjokken bereidt, de pitjes uit een granaatappel verwijdert, zalm fileert, oesters openmaakt en een wildbout lardeert… Bovendien bevat dit handboek een extra hoofdstuk waarin de bereiding van de belangrijkste fonds en sauzen wordt besproken. Kortom, een keukenbijbel voor alle liefhebbers van de kookkunst!

Gun-Marie Nachtnebel

Gezonde voeding voor je hart

9789044750614

Wat je moet weten en eten om jezelf te beschermen tegen hart- en vaatziekten
WE KUNNEN ZELF VEEL DOEN VOOR ONS HART!
Hoewel we al veel weten over hoe het hart werkt en wat we kunnen doen om onze gezondheid te verbeteren, worden er nog veel mensen getroffen door hart- en vaatziekten. Maar het goede nieuws is dat je zelf heel veel kunt doen om je hart in prima conditie te houden! Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat de juiste voeding, voldoende beweging, stoppen met roken en het behandelen van risicofactoren als hoge bloeddruk en stress het risico op hartfalen drastisch verkleinen.
In dit boek lees je wat je zelf kunt doen en welke adviezen de deskundigen voor ons hebben.
– Welke voeding is goed en welke is slecht voor ons hart?
– Hoeveel moeten we bewegen en welk soort beweging is het beste?
– Welke invloed hebben stress, depressie en slecht slapen?
Bovendien krijg je in dit boek hartvriendelijke recepten die niet alleen lekker zijn, maar je ook snel op gang helpen om gezonder te gaan leven!

Yotam Ottolenghi

Simpel

9789059568266

Eenvoud? Het lijkt onwaarschijnlijk bij een kookboek van Yotam Ottolenghi, maar zijn nieuwe kookboek SIMPEL staat vol met eenvoudig te bereiden gerechten, zonder af te doen aan de typische Ottolenghi-smaak of verrassing. Van avocadoboter op toast met tomatensalsa, heerlijke saffraan-mosterdscones met cheddar en piccalilly tot burrata met gegrilde druiven en basilicum of een bevroren munt-en-pistache-chocoladecake.

SIMPEL bevat gerechten die een lust voor het oog zijn en verleidelijk smaken. Met handige iconen zie je in een oogopslag welke kenmerken betrekking hebben op het betreffende recept

Yotam Ottolenghi wist met bestsellers als Plenty en Jeruzalem thuiskoks wereldwijd tot het gebruik van granaatappelpitten, sumak en za’atar te verleiden. Vorig jaar verscheen van zijn hand het succesvolle Sweet met tal van heerlijk zoete recepten. Hij is eigenaar en naamgever van verschillende restaurants en delicatessenzaken in Londen.

Tamara de  Weijer

Eet beter in 28 dagen met huisarts Tamara de Weijer

Met makkelijke en snelle recepten en weekmenu’s

9789021568997

In Eet beter onderstreept huisarts Tamara de Weijer het belang van gezond eten, beweging en ontspanning. Het effect van een goede leefstijl op onze gezondheid is groot en iedereen kan hiermee aan de slag. Geen pillen, maar paprika dus!
Dat mensen met overgewicht baat hebben bij een bepaald dieet weten de meesten van ons wel. Maar ook veel andere chronische aandoeningen, zoals bijvoorbeeld diabetes type 2, kunnen ingeperkt worden met een gezonde leefstijl. In veel gevallen kan medicijngebruik omlaag of zelfs helemaal achterwege gelaten worden. Dat is mooi, maar de vraag “Wat is gezond?’ lijkt met al die tegenstrijdige diëten wel lastig te beantwoorden. Huisarts Tamara de Weijer laat zien dat het toch simpel kan zijn: met de focus op groenten en fruit en een beperking van koolhydraten begin je goed op de weg naar beter.
Boordevol toepasbare informatie voor elke dag, en vooral heel veel snelle, makkelijke en lekkere recepten en weekmenu’s. Een onmisbare tool voor alle Nederlanders, zeker ook voor artsen en zorgprofessionals.

Jill Schirnhofer

Bakken met Jill

9789045215594

Naast tekenen en knutselen is de derde pijler van het AVRO-TROS-programma Jill bakken. Daarom zal in september het langverwachte boek Bakken met Jill eindelijk het levenslicht zien! In dit bakboek, dat volledig gericht is op kinderen uit de Jill-doelgroep, deelt Jill haar 35 ultieme bakrecepten voor koekjes, mini-taartjes, spectaculaire feesttaarten en vele chocolade-treats! Met stap-voorstap fotografie en natuurlijk talloze tips om jouw baksels die beroemde Jill-twist te geven!

Jonathan Hade

Veggie & Vegan Hamburgers

9789044750720

VEGETARISCHE EN VEGANISTISCHE HAMBURGERS 100% ZELFGEMAAKT
Zin in een kastanje-paddenstoelen-pastinaakburger, een smoked BBQ-burger met polentasticks of een grilled halloumi met coleslaw? Ontdek in dit boek lekkere en ongewone recepten voor zelfgemaakte buns, hamburgers, bijgerechten, salades en sauzen. Met quinoa, halloumi of rode biet ontstaat zo gezonde fastfood voor fijnproevers, gegarandeerd zonder vlees!

J.-F. Mallet

Het allermakkelijkste studentenkookboek ter wereld

9789021569574

Het allermakkelijkste studentenkookboek ter wereld is het ideale boek voor iedereen die zelf de keuken in gaat. Met makkelijke gerechtjes met maximaal 5 ingrediënten, voor maar 2 euro per persoon, die je kunt maken op een simpele pit of in de magnetron. De recepten zijn lekker en leerzaam tegelijk: verplichte kost voor alle studenten die nog wel wat hulp in de keuken kunnen gebruiken! Het ideale cadeau voor nestverlaters.

Jord Althuizen

Smokey Goodness 3 

9789021565255

Smokey Goodness 3: het Bigger, Better BBQ-boek is het nieuwste kookboek van barbecue-held Jord Althuizen. Dit is het echte barbecuewerk: stoer, slow en avontuurlijk. Met nieuwe flavours voor jouw favoriete Big Five op de barbecue: beef, pork, chicken, fish en… desserts. Ontdek dit keer de Zuid-Afrikaanse braai. Voor alle achtertuin avonturiers. Burning hot!
Jord Althuizen is de man achter Smokey Goodness, het BBQ-bedrijf dat Nederland verovert. Zijn boeken Smokey Goodness en Smokey Goodness 2 zijn absolute bestellers en winnaar van Kookboek van het Jaar 2016 én Kookboek van het Jaar 2017.

Raphael Guillot

De perfecte barbecue

9789044750829

De lekkerste recepten en de beste bbq-technieken.

Beleef de barbecue spirit in elk seizoen!
Ontdek meer dan 100 barbecuerecepten uit de hele wereld, inclusief de klassiekers uit Noord-Amerika, en laat je leiden door Rafa, de man achter de blog Le barbecue de Rafa, om verrukkelijke ribbetjes of garnalen op tafel te toveren. Van een essentiële basisuitrusting tot hoogwaardige producten en geheimen voor de perfecte bereiding… Met dit boek en een barbecuetang heb je de juiste tools in handen om een echte barbecuemeester te worden.

Shane Kluivert

Koken met Shane

9789021568003

Shane Kluivert laat met zijn populaire YouTube-kanaal ‘Koken met Shane’ zien dat hij naast voetbalheld ook een echte keukenprins is. In zijn eerste kookboek Koken met Shane vind je zijn 40 favoriete recepten. Lekker, snel, stap-voor-stap: jong én oud kunnen dit thuis makkelijk maken. Geschikt voor kids, papa’s en mama’s dus, maar ook voor non-keukenprinsen van 18+. Het leukste kookboek voor fans van Shane Kluivert en liefhebbers van lekker en gezond eten.

Mary Berry

Mary Berry’s bakbijbel

Het ultieme bakboek van de Queen of Cakes, Mary Berry!
Paperbackeditie van de bakbijbel van The Great British Bake Off bekendste jurylid.

Mary Berry’s bakbijbel is een klassieker onder de bakboeken. Met ruim 250 foolproof recepten, van de klassieke Victoria sponge, de ultieme chocoladecake en de hazelnootmeringuetaart tot muffins, scones en brood, is dit een van de volledigste bakboeken ooit. Mary’s gemakkelijk te volgen instructies en handige tips maken het boek ideaal voor zowel beginnende als meer ervaren bakkers.
Mary Berry’s bakbijbel is mooi en overzichtelijk vormgegeven, met prachtige fotografie en praktische en sfeervolle illustraties. De recepten worden in duidelijke stappen uitgelegd en de ingrediënten zijn goed verkrijgbaar.
Mary Berry’s bakbijbel is een tijdloze klassieker!

Hans Spitsbaard

Heel Holland Bakt – leer bakken met Hans

In Leren bakken met Hans deelt HHB-winnaar Hans Spitsbaard zijn bakgeheimen
Heel Holland Bakt winnaar Hans Spitsbaard verklapt je in het bakboek Heel Holland Bakt – Leren bakken met Hans al zijn bakgeheimen. Als beste thuisbakker van Nederland leert Hans je stap voor stap hoe je de prachtige taarten uit het programma thuis zelf kunt maken: van een simpel koekje tot echte patisserie. Met de leukste recepten uit het tv-programma en vele extra’s.
Hans Spitsbaard is de jongste winnaar van Heel Holland Bakt ooit. Deze student Technische Bedrijfskunde wist de harten van de jury en de kijkers te veroveren met zijn overheerlijke baksels en vrolijke persoonlijkheid.

Alles uit de airfryer

recepten voor

ontbijt, lunch, diner,

zoete en hartige hapjes

De airfryer wordt steeds populairder. Elke dag komen er nieuwe gebruikers bij en zelfs mensen van wie je het niet zou vermoeden, raken niet uitgesproken over de vele voordelen van dit super gemakkelijke apparaat. In dit nieuwe en complete kookboek over de airfryer komen alle mogelijkheden van het apparaat uitgebreid aan bod. Want wie nog steeds denkt dat een airfryer alleen gebruikt kan worden voor friet en snacks, heeft het echt mis. Ook je ontbijt, lunch of diner kun je in de airfryer bereiden. Zelfs taarten en cakes komen prima uit deze heteluchtfriteuse . Met dit inspirerende kookboek ga je jouw nieuwe keukenaanwinst nog vaker en met nog meer plezier gebruiken.

Heel Holland bakt Kerst

In Heel Holland Bakt Kerst vind je de lekkerste baksels – zoet én hartig – voor de feestdagen. Van zelfgebakken kerstkoekjes voor in de boom tot ware spektakelstukken voor bij het kerstdiner. Met kerstklassiekers als kerststol, koekhuisjes en bûche de Noël of pavlova-stapeltaart. Heel Holland Bakt staat garant voor de lekkerste baksels van Nederland.

Sergio Herman

Just cook it

Koken zoals Sergio Herman in zijn sterrenrestaurants doet, kan bijna niemand. Hoeft ook niet, want de Zeeuwse top-chef kookt thuis precies zoals wij dat allemaal doen: snel, simpel en gezond. Toch zijn de gerechten die in huize Herman op tafel komen nét even lekkerder. In Just Cook It legt hij uit waarom. Van een lasagne tot een tiramisu en van een pan mosselen tot een auberginesalade: door een paar simpele toevoegingen leert Sergio je om iets eenvoudigs super tasty te maken. Bijvoorbeeld door altijd wat zelfgemaakte chili-olie bij de hand te hebben. Of door een piepklein beetje gekonfijte citroen toe te voegen. Maar vooral door gewoon in de keuken te gaan staan en aan de slag te gaan, want lekker koken is vooral een kwestie van doen. Kortom: JUST COOK IT.

Slim zonder pakjes & zakjes

Karin Luiten

Slim zonder pakjes en zakjes volgens de methode Koken met Karin betekent elke dag gevarieerd en lekker eten, optimaal gebruikmaken van wat je in huis hebt, efficiënt boodschappen doen en niks weggooien. Duurzaam en gezond, zonder dat je er moeite voor hoeft te doen. Uitgangspunt is seizoensgroente: wat kun je allemaal doen met een pompoen, of een bloemkool, of bietjes? Maar ook de dankbare veelzijdigheid van een kip komt aan de orde. Elk basisingrediënt biedt diverse mogelijkheden, van het ene recept rol je vanzelf in het andere. Nooit meer hetzelfde eten, want je creëert steeds weer nieuwe gerechten, ook met kliekjes en restjes, en zonder pakje of zakje.

Heel Holland bakt mee. seizoen 5

Heel Holland Bakt is terug! Met Heel Holland bakt mee seizoen 5 kun je ook dit seizoen thuis weer gezellig meebakken met het allerleukste bakprogramma van Nederland. Behalve de technische uitdagingen waarvoor de kandidaten staan, bevat dit nieuwe bakboek ook een heleboel andere taarten en koekjes. Met duidelijke foto’s, tips en uitleg, en recepten voor elk niveau. Om bij te smullen!

Jonathan Karpathios

Echt eten. Met meer dan 120 recepten en prachtige fotografie brengt Jonathan Karpathios in Echt eten de thuiskok wat dichter bij de bron van het echte eten!

In Echt eten vind je de favoriete recepten van Jonathan Karpathios die in zijn keuken onontbeerlijk zijn. Hij laat zien hoe de natuur hem inspireert en hem leidt naar overheerlijke gerechten en originele receptuur. Recepten die eigenlijk iedereen in huis moet hebben en waar je een leven lang eindeloos mee kunt variëren.

Voor de recepten in Echt eten gebruikt Jonathan ingrediënten die zonder kunstmatige toevoegingen tot stand zijn gekomen. Bovendien kookt hij met respect voor het dier, luisterend naar elk moment van het seizoen. Je kijkt mee over zijn schouder als hij op zoek gaat naar zijn leveranciers. Hij daagt je uit om op een eenvoudige wijze zelf aan de slag te gaan en leert je jouw eigen voorraad van onbewerkte producten aan te leggen.

Rens Kroens

Powerfood – The Party Edition

de lekkerste powerfood recepten van Rens Kroes voor verjaardagen, feestjes en diners met familie & vrienden

Feesten en fijne momenten vieren hoort bij het leven! Of je nu jarig bent of een BBQ op het strand organiseert: soms wil je de teugels laten vieren en genieten van rijke gerechten.

Rens Kroes brengt alweer haar vierde boek uit! Op veler verzoek van haar fans met “feest’ als thema. Ze laat je in deze prachtige uitgave zien hoe je heerlijke taarten bakt, hartige hapjes maakt, dinertjes bereidt, de lekkerste drankjes serveert en hoe je met je familie en vrienden volop kunt feesten. Of je nu een party-moment met zijn tweeën beleeft of met twintig man.

Alle gerechten, hartig of zoet, passen in de voedingswijze van Rens, maar ze zijn uitgebreider en vooral: feestelijker! Voor alle momenten waarop je jezelf en je naasten extra wilt verwennen.

Nina de Bruijn

Chickslovefood – Het kidsproof-kookboek

tjokvol simpele recepten met maximaal 6 ingrediënten – voor jou én je little ones

Kidsproof is een boek van jonge moeders voor jonge ouders: recepten met maximaal zes ingrediënten, die voedzaam en vers zijn, toegespitst op kinderen.
Ouders die voor hun kind willen koken komen met Kidsproof volledig aan hun trekken. Het boek bevat heerlijke recepten voor ontbijt, lunch, diner, snacks en zoetigheden. Het concept: hoe kook je snel, gezond en gevarieerd, zonder dat je twee keer moet koken: eerst voor je kids en daarna voor jezelf? Met dezelfde ingrediënten en enkele aanpassingen eet iedereen mee.
Voor alle drukbezette ouders die lekker en gezond willen eten, maar bij wie het eten wel snel klaar moet zijn.

Machteld Smid

Tosti’s. snel, verrassend en gevarieerd.

40 tosti’s om je vingers bij af te likken
De tosti anno 2017 is soms bijna een culinair hoogstandje, je kunt eindeloos variëren met ingrediënten. De tosti van nu is er eentje met bijvoorbeeld zalm, macaroni, chocolade(!), ananas of avocado.
Je hoeft geen sterrenchef te zijn om een goede tosti te maken. Je hebt alleen een tosti-ijzer of grill en een goed recept nodig. Kies je voor lekker boerenbruin om je tosti een gezonde twist te geven, of verwen je jezelf met een tosti gemaakt van briochebrood: de mogelijkheden zijn eindeloos. En het mooie van tosti’s? Ze zijn in een mum van tijd klaar en iedereen kan het.

Steven Raichlen

De beste BBQ-recepten ter wereld

Een culinaire wereldreis langs ’s werelds meest bijzondere barbecuehotspots met de meest uiteenlopende recepten en smaken om van te genieten!
De beste BBQ-recepten ter wereld van Steven Raichlen is een barbecuereis die je alle hoeken van onze planeet laat zien. Het biedt grilltradities uit bijna 50 verschillende landen, en 200 van ’s werelds meest authentieke en smaakvolle recepten.

De beste BBQ-recepten ter wereld biedt het hele spectrum van de kunst van het grillen: hete grills, exotische smaken, gedreven grillmeesters, beroemde restaurants en de beste brandstoffen, gereedschappen en technieken.

Steven Raichlen

Fantastische vleesrecepten voor een culinaire BBQ

Voor de liefhebbers van barbecueën die graag een flink stuk vlees zien is dit boek inspirerende lectuur. De auteur geeft uitleg over technieken voor onder meer de houtskool- en de gasbarbecue, informatie over basisingrediënten en voorbereidingen. Met recepten voor rund- en kalfsvlees, varkensvlees en worstjes, lamsvlees, kip enz. en een hoofdstuk over kruiden en sauzen. Een echte handleiding waarin aan de hand van veel werkfoto’s de voorbereidingen als het klaarmaken van de barbecue, behandelen (van het vlees: snijden/pareren, inwrijven met marinade of kruidenmengsel, grillen enz.) duidelijk worden beschreven en uitgelegd. Met informatie over barbecues en barbecuebenodigdheden. De Amerikaanse herkomst blijkt uit de hoeveelheden vlees, de Nederlandse consument laat dat in de meeste gevallen over aan de professional. Voor hen die bij de slager of supermarkt hun kant en klare barbecueschotels bestellen is dit boek niet zo geschikt. Met zaken- en receptenregister.

Steven Raichlen

Vegetarische BBQ

125 originele gerechten voor bbq en grill

Vegetarisch barbecueën vult een (vegetarisch) gat in de markt!
Zodra het weer het toelaat komen overal de barbecues tevoorschijn. Maar wat leg je daar op als je geen vlees of vis eet? Een groentespies of een gepofte aardappel kan iedereen wel bedenken, maar echt creatief zijn deze gerechten niet.

Dat het anders kan bewijst Steven Raichlen met zijn nieuwe toptitel Vegetarisch barbecueën. Hierin geeft hij originele en vooral lekkere recepten voor een vegetarische barbecuemaaltijd. Met talloze recepten voor gegrilde groenten en fruit, salades, sauzen en desserts kan de vegetarische barbecue niet anders dan een succes worden!

Steven Raichlen

BBQ-sauzen, rubs & marinades

ruim 200 recepten om je vingers bij af te likken

BBQ-sauzen, rubs en marinades is een onmisbaar boek voor iedere BBQ-fan!
Marinades, rubs en sauzen zijn smaakboosters die de gerechten van iedere fervente BBQ’er karakter, persoonlijkheid, diepte en ziel geven.
Steven Raichlen geeft je in zijn bestseller meer dan 200 recepten voor de allerbeste marinades, rubs en sauzen. Leer hoe je zuur, olie en smaken in evenwicht kunt brengen in een marinade, zodat het vlees mals blijft en aan de buitenkant die heerlijke explosie van smaken geeft. Wanneer gebruik je een natte marinade en wanneer kun je beter kiezen voor een droge rub? Wat zijn de voordelen van glazuren? Wanner moet je vlees juist infuseren met smaken? Het komt allemaal aan bod in BBQ-sauzen, rubs en marinades.

Wim de Jong

Stadskookboek Rotterdam

Verliefd op haar hoogbouw. Op haar schitterende rivier. Verliefd op al die leuke, onopgesmukte Rotterdammers die er wonen. En natuurlijk op al die bijzondere restaurants, eethuisjes, lunchzaken en foodfestivals die de stad tegenwoordig rijk is. Vrijwel elke week komt er wel weer eentje bij. Niet voor niks bestempelen buitenlandse media als CNN, BBC en The New York Times Rotterdam als de nieuwe internationale hotspot.

In het Stadskookboek Rotterdam nemen foodjournalisten Wim de Jong en Frank van Dijl je mee hun lievelingsstad in. Ontdek in hun kielzog de buurtjes en adressen die ertoe doen. Maak kennis met de spraakmakende chefs die Rotterdam haar eigenzinnige culinaire smoel bezorgen. En leer van echte Rotterdammers koken op z’n Rotterdams. Stoer, spannend, hartstochtelijk en easy als de Rotterdammers zelf.

Nina de Bruijn

Chickslovefood – Het skinny-six kookboek

simpele en skinny recepten met maximaal 6 ingrediënten

Na het enorme succes van Chickslovefood: het 5 or less-kookboek, is dit het veelgevraagde vervolg. Elise en Nina – de chicks – hebben er op hun blog een sport van gemaakt om met weinig ingrediënten makkelijke, originele én lekkere gerechten te bedenken. Wil jij, net als zij, gezond leven en eten, maar haak je af bij het idee van een dagelijkse shot tarwegras of goijismoothie? Het Skinny Six-kookboek bevat ruim 70 superhealthy recepten met maximaal 6 ingrediënten. Stuk voor stuk gerechten die je makkelijk maakt en zonder schuldgevoel kunt eten, de hele dag door! Wat dacht je van een stuk loempiataart, een portie zoete aardappelgnocchi of peerkaneelmuffins bij de koffie? Mmmm! Van gezonde baksels, power-ontbijtjes en volwaardige diners tot skinny partyhapjes & drankjes: dit boek wordt jouw skinny receptenbijbel zonder poespas!

Heel Holland bakt met Annemarie

bakken met liefde

In dit nieuwste Heel Holland Bakt-winnaarsboek trakteert Annemarie je op een feest van herkenning. Met haar klassieke bakrecepten worden alledaagse momenten weer heerlijk en bijzonder. Dit is bakken met liefde! Heel Holland Bakt met Annemarie staat vol recepten die praktisch en toegankelijk zijn en ideaal zijn om thuis te maken met de kids. Inclusief de winnende recepten uit Heel Holland Bakt, zoals de indrukwekkende spekkoek.

Janneke Vreugdenhil

Solo Food. 72 keer koken voor jezelf

Al rommelend in de keuken leerde ik na mijn scheiding weer voor mijzelf te zorgen. Ik was gewend om te koken voor anderen, voor mijn man, mijn gezin, mijn familie en vrienden, jemig, ik kookte soms voor de hele straat. Koken was mijn manier om anderen te laten genieten. Nu leerde ik dat ik dat genot zelf ook waard was. Koken voor jezelf is, weet ik inmiddels, niets meer of minder dan een exercitie in houden van jezelf.
Solo Food is het eerste kookboek dat koken voor jezelf tot een feest maakt. Veel mensen staan met liefde uren in de keuken voor hun gezin of vrienden, maar eten als ze alleen zijn een pizza voor de tv. Janneke Vreugdenhil laat zien dat lekker koken zonder publiek juist uiterst bevredigend kan zijn. Je hoeft met niemand rekening te houden, weet precies hoe lang de biefstuk gebakken moet worden en kunt dat heerlijke pastaatje met gamba’s en rokerige whisky-tomatensaus helemaal alleen opeten.
Solo Food is een opgewekt en persoonlijk, inspirerend kookboek met 72 recepten die je ernaar doen verlangen om aan tafel te gaan. Alleen!

Hugh Fearnley-Whittingstall

Veggie! het kleine River Cottage boek met groenten in de hoofdrol

De recepten met groente uit Veg! zijn een megasucces. En nu is er dan ook een speciale, kleine Veg! – 224 pagina’s met recepten met groente in de hoofdrol. Niet alleen voor de vegetariër, maar voor iedereen die wat meer wil afwisselen met groenten is dit een boek vol inspiratie. In deze bijzondere editie zijn de beste recepten met groente uit Veg! gebundeld.

Rens Kroes

Powerfood – Van Friesland naar New York

pure recepten van Rens Kroes voor een happy & healthy lifestyle

Rens Kroes biedt opnieuw een verzameling recepten voor een happy & healthy lifestyle! Haar jeugd in Friesland legde de basis voor Rens’ kennis van en interesse in gezonde voeding. Nog steeds vindt zij daar volop inspiratie voor nieuwe recepten. New York is de stad die ten grondslag lag aan Rens’ wens om voedingskundige te willen worden. Het is de stad die haar eindeloos inspireert. De stad die bovendien bakermat is van vele gezondheidstrends. Het contrast tussen stad en platteland komt tot uitdrukking in Rens’ heerlijke en toegankelijke recepten en in de fraaie food- en lifestylefotografie.

Karin Stottinger

De lekkerste salades in a jar

Eenvoudig te maken – makkelijk om mee te nemen – lekker en gezond

Salades in een glazen pot – eenvoudig, handig om mee te nemen, gezond en lekker! In dit boek krijg je meer dan 50 heerlijke recepten voor salades in a jar. Met vis of vlees, veganistisch of vegetarisch, als voorgerecht, hoofdgerecht of fruitig nagerecht. Veel salades kun je al een dag van tevoren maken. Je doet je ingrediënten in een pot, maakt in een wip een heerlijke dressing… en klaar is je salade.

Ryan Soeder

Love Koffie

voor het lekkerste en mooiste kopje koffie thuis

Van de coolste espressobar in Seattle en het hipste café van Melbourne tot het gezelligste koffietentje in Amsterdam, je kunt tegenwoordig geen koffiespeciaalzaak meer inlopen zonder er een barista te treffen die – naast goede koffie – de mooiste melkschuimkunst in je kopje tevoorschijn tovert. En met de overweldigende keuze aan koffiemachines zet je nu ook thuis het lekkerste kopje koffie.

Maar daar houdt het niet op. Dankzij Love koffie maak je een heerlijk zelfgemaakt kopje koffie dat niet alleen heerlijk smaakt, maar er ook fantastisch uitziet. Het enige wat je thuis nodig hebt is een koffiezetapparaat en wat melk. Van een klassieke tulp tot een verfijnde lauwerkrans, je maakt ze allemaal zelf met gestoomde melk, een rijke espressobasis … en een vaste hand.

Naast stap-voor-stapinstructies om het lekkerste kopje koffie te zetten én je eigen latte art te maken, bevat dit boek werk van de grootste latte-artiesten ter wereld. Laat je inspireren door hun schuimsculpturen, free pouring, etstechnieken en vele andere voorbeelden om zelf te volgen.

Hartige taart

de lekkerste quiches & groentetaartjes

Naast basisrecepten voor verschillende deegsoorten – om perfecte bodems te maken – vind je in ‘Hartige taart’ de lekkerste inspiratie en variaties op de bekende klassiekers. Wat dacht je bijvoorbeeld van een auberginetaart met pasta, kleine taartjes met blauwe kaas en peer of Russische taart met zalm?
De vormgeving is opgefleurd met vrolijke, grafische details en het boek is gedrukt op extra dik papier. Daardoor is het nu nóg fijner om met al die onveranderde succesrecepten hartige taarten te bakken!

Een tafel vol kleine hapjes

tapas, mezze & antipasti

In China kennen ze dim sum, in Spanje tapas en in het Midden-Oosten mezze: allemaal kleine gerechtjes waar je samen met familie of vrienden van kunt genieten. ‘Een tafel vol kleine hapjes’ staat vol recepten voor dit soort heerlijke hapjes of juist één groot gerecht dat je kunt delen. Van minipizzaatjes en Vietnamese visrolletjes tot kruidige falafel en knapperige calamari – alle keukens komen aan bod. De recepten in dit boekje zijn ingedeeld naar ingrediënten: vlees, vis en groenten. Dus aanschuiven maar!

Bruschetta

crostini en andere Italiaanse snacks

Bruschetta en crostini zijn inmiddels het moderne leven binnengeslopen en worden als voorgerecht geserveerd bij chique diners, maar ook als borrelhapje bij een feestje – ver verwijderd van hun nederige landelijke oorsprong, maar daarom niet minder lekker. Eet al deze heerlijke hapjes vers en gebruik alleen de beste ingrediënten.

Italiaans genieten!

Avocado

fooddeco

In Avocado staan meer dan dertig ontbijt-, lunch- en dinerrecepten met deze groene vrucht in de hoofdrol. De prachtig vormgegeven recepten en de speciale manieren van bereiding van de avocado, namelijk geshaved, maken Avocado tot een uniek en opvallend kookboek. Avocado’s zitten vol goede vetten en vezels, maar zijn daarnaast ook nog eens heel lekker in allerlei gerechten. In Avocado vind je originele recepten voor bijvoorbeeld avocadofrietjes, avocado-tzatzikisandwich of avocadobrownies.